Saturday, 12 November 2011

xde tajuk..


salam...:)

em, dah lama xupdate my blog..bukannya apa, saya xupdate pon sebab banyak sangat keja yang perlu dibuat..ni pon banyak keja nak buat, tapi saya update jugak la..

hari tu saya busy dengan report untuk final projek saya..ada 1 hari tu saya tidur pukul 5 then bangun kol 6.45 sebab klas pukul 8..ngantok ya amat sangat2,,tiap2 hari tidur lewat sebab nak siapkan report 2..memang letih sangat..em, 3.11.2011 plak saya ada Anugerah Ketua Jabatan..ala yg dapat pointer 3.50 keatas..first time kot dapat..sebab saya xla pandai macam awak2 semua kn..buat kat hotel apa tah..dekat tasik jitra..













ok..lepas tu skarang ni saya tengah sibuk dengan final exam saya..jadual sangat2 xmenyenangkan..exam saya start 15.11.2011..

15.11.2011 = 8.30-10.30 pagi ada exam Aspek Pemasaran Antarabangsa..
16.11.2011 = 8.30-10.30 pagi Marketing Research
                      11.15-1.15 tgh hari Prinsip Pengiklanan 
17.11.2011 = 8.30-10.30 pagi Distribution Channel Management & Retailing
                      2.30-4.30pagi Consumer Behaviour


tengok la jadual ni....:( memang padat sangat2.......saya dah la suka study last mnit..so, macam mana ni....:( pape pon saya akan buat yang terbaik...doakan saya ok...:) 

ok! dah kena start study ni...k, bye...:) 
wish me luck okeyh...^_^

Sunday, 23 October 2011

:(


salam..

emm, terasa sangat..xperlu kot nak mention sapa..biar saya je yang tahu...
ok..btw saya ngan MR Cyunk da ok da..alhamdulillah...:) setelah hampir sebulan bergaduh..arap lepas ni benda camni dah xberulang lagi..

em, sebab terasa plak memang saya terasa sangat2..ok..xpe..saya mesti kuat! sebab masa akan datang kita xtau lagi apa akan jadi..manusia boleh berubah..bila perlu kita,ok je..bila xperlu buankkan je..senang kan manusia skarang ni..

apa2 pon semua ni buat saya lebih kuat..semua ni buat saya pk matang, saya anggap ni semua cabaran bagi saya..:) thanks ye pada mereka itu..:)

ok, saya nak study..esok ada kuiz..k, daA2...^_*

Monday, 17 October 2011

BESTNYA ARNAB SAYA MENANG PERTANDINGaN..:)

salam....:)

baru-baru ni abah bawa arnab saya Bear2 & Teddy p pertandingan arnab...dpat tempat ke-4 dan ke-3...:)
alhamdulillah...ada juga rezeki nak menang..:) saya xboleh p sebab ad ujian UBS..mak mcg saya bagi tau menang...lepas abis ujian, saya balik umah sewa pas2 kemas2 barang & balik umah...:) esok 2 ada klas, so maknanya awal2 pagi kena kuaq umah la sebab klas kol 8...

jom tengok gambar2 Bear2 & Teddy



ney la hadiah yang dapat..



me & my teddy bear..:)



gebu kan Bear2 saya..:)



ok..ni pic depa dok sekali..nasib dok diam2..hehe



Bear2...:)



Teddy..:)


k,bye....^_^

Thursday, 6 October 2011

KURSUS UBS


salam...:)

ari ni saya ada kursus UBS Accounting..so, klas saya ari ni xda la..





ni masa kat makmal tadi..:)



boleh la rehat otak ni sat..tapi kan, kursus ni ada sampai ari sabtu..letihnya...dah la 2 ari berturut-turut ad kuiz, midterm...


- ari selasa kuiz gelagat & midterm Marketing Research...
- ari rabu ada kuiz BI & midterm Distribution Channel Management and Retailing..


lepas 2 minggu depan 
- ari ahad saya ada midterm Advertising...
- selasa ada MUET..speaking test..da la nak cakap BI pon xreti..camna la nak cakap nanti kan..hmmm
- rabu ada kuiz Advertising & kena hantar mini project Advertising....
- sabtu ad exam UBS..


lepas 2 ari ahad 16/10/2011 - kena buat presentation mini project Advertising....


macam ni la kehidupan student macam saya kan...xhenti2 ada keja yang nak kena buat..kena study..dah la report final project Research xciap lagi..kena la terima hakikat..xpe2, dah nak abis dah...kena kuatkan semangat..


minggu ney xboleh balik umah sebab ada kursus sampai ari sabtu..tapi mak kata nanti depa my kat saya ari sabtu ni..:)
kawan-kawan umah sewa saya sume balik kampung..so malam ni saya tidur umah kawan klas saya..xberani la nak tidur sowg2..hehe..sampai sini dula la saya cerita ok...:)

daA2...:)


SLIP EXAM


salam....:)

final just around the corner..so, kena sedar diri la kan..xboleh nak enjoy sangat...
slip exam pon lecturer dah bagi untuk disemak..


ni la slip exam saya..:)

Monday, 26 September 2011

IT'S OVER!!

 salam...

ok, IT'S OVER!!!
saya dah malas nak pk semua ni..jodoh kan di tangan Allah..so,biar Dia yang tentukan untuk saya..
buat ap kalo bercinta pon, tapi asyik gaduh ja kan..bukan jodoh saya la 2..
saya terima sume ni dengan hati yang terbuka..*walaupon berat sangat2..sedeh sangat2..

xboleh terlalu emosi sangat...sebab midterm dah nak dekat..esok plak ad kuiz..so, malam ni nak kena study..saya xleh nangis2..nanti benda ni semua akan buatkan masa depan saya musnah..sebab CINTA!!

so,lebih baik buat xtaw ja..biar masa yang menentukan saya akan terus kecewa atau x..
k,bye..

Sunday, 25 September 2011

HEPY BDAY MAK...:)

salam....:)

hari ni hari lahir mak saya..saya ada kat umah sewa..so, xdapat la nak buat suprise kat my mom..:(
tpat kol 12 hantar mesej kat mak..pas2 mak balas walaupon da tidur..mak terjaga kot dengar bunyi mesej..

saya sayang sangat2 kat mak saya..pas2 saya sayang abah saya, kakak saya, adik2 saya..:)

walaupon saya ada jugak melawan cakap mak...ye2, saya tahu berdosa...saya minta maaf banyak2 dari hjung rambut sampai hjung kaki....:(  saya janji xbuat da ok...

p/s xdpat nak upload gambar my mom sbb line tenet lembab sangat..huh!nnty la saya upload k..gudnitez all...:)



Wednesday, 14 September 2011

MALAS!!!

salam...:)

sekarang ni saya memang malas betul la nak update blog ni...
xtau la kenapa...hmm



ney masa keluar makan ngan kawan2 saya


xda topic yang menarik utk dikongsikan..tapi banyak aktiviti yang saya buat sem ni..
buat BBQ dengan kawan2, jamuan makan laksa, pas2 macam2 lagi lah..hee..ha! kelmarin saya dengan kawan2 p UUM..ada ceramah pasai akaun..sepatutnya bdak2 akaun la kan yg kena p..ni bdak marketing plak..hehe..


tapi apa2 pon best jugak walaupon xdpat adiah cabutan bertuah..:( ada yg dapat ipad, ipod..mcam2 la..
saya ni xpernah bertuah pon kalo psai no bertuah..haha..nasib badan....


ney pic sebelum p UUM


bab raya plak..taun ni sibuk skit..pas2 raya first p raya2 umah kawan2, sampai MR Cyunk kena p raya umah saya pada raya ke-2..hehe...sori ye MR Cyunk...:) dya punya la nak makan nasi tomato, tapi apakan daya..xdak rezeki..raya ke-2 mak saya buat bihun goreng je..


pas2 p jlan2 ngn MR Cyunk n Fyna...kawan saya...dya dok 1 blik dengan saya masa sem 1..tapi sekarang da  benti study sebab dapat SPA..jadi nurse..:)


k larh..nak tdoq da ney..esk klas saya kol 9..tiap2 ari xckup tdoq..kalo dok kat umah terlebih tdoq la plak..hahaha..cakap pasal rumah...esok saya balik rumah..cuti 3 ari..:D best2..hehe..tapi ari isnin ada kuiz research marketing la plak...:( OMG..im not ready yet..sebabnya kan cuti..pas2 malas la nak study..xpe2..saya kan suka study las minute...:) malam nak kuiz baru study la ek..huhuhu...


ok la ye...nanty saya crita2 lagi k...daA2...nitez all.......^_^


Sunday, 31 July 2011

HARI BAPA & BIRTHDAY AMIRUL..:)

salam...:)

mentang-mentang da lama xupdate blog ni, sekali update banyak la pulak...hehehe
aku nak kongsi pasai sambut hari bapa ari 2 ngan birthday adik aku yang paling kecik...


hepy sungguh mirul...:)





xnampak la plak prkataan "bapa"


sat2...nak bagi nampak nah...:)




aku sayang family aku sangat2...:))

SAMBUT BIRTHDAY WITH MY FAMILY...:)

salam...:)

2 hari yang lepas keluar ngan family untuk beli baju raya...tahun ni 1 family purple..:)
lepas beli baju raya, adik cakap nak makan KFC..so, abah pon singgah la beli KFC..tapi xmakan kat sana..bawa balik makan kat rumah..:)

ni kira sambut birthday aku ngan abah la...sebab birthday abah 26.7 & birthday aku 28.7 ...:) so,selalu kalo nak sambut birthday, kami akan buat serentak la...kek xbeli sebab da lewat da time 2..lagi pon kan da beli KFC..

SAMBUT BIRTHDAY WITH MR CYUNK..:)

salam...:)

hari ni kuar sambut bday ngan MR Cyunk...:) kami sambut kat Pizza..tapi xda kek la...just makan pizza ja..
tu pon da cukup da bagi aku...:)


MR Cyunk malu2 plak..hehe..:p



ha!kan bagus macam ni...:)



MR Cyunk tolong buh sos...:)



hadiah jam dari MR Cyunk...beli terus time kuar...:)



adiah dari MR Cyunk...ni pon beli terus time kuar..kasut TESCO...hehehe




gambar aku memang selalu xda..sebab aku kalo dah boleh ambil gambar orang, xengat dah nak tangkap gambar sendiri...gambar ngan MR cyunk pon xtangkap...:(
tapi xpela...nanti boleh tangkap len...:) 

pape pon thanks 4 everything ek cyunk....lurve u so much...:)

MY BIRTHDAY 28.07

salam...:)

aku nak cerita tentang birthday aku yg lepas...kawan2 rumah sewa aku buat suprise birthday untuk aku...:) bez sangat...kat rumah sewa aku memang setiap kali ada birthday kawan2, kami akan sambut...share dwit beli kek..lepas makan2, men baling tepung...hehe
kali tu muka semua macam tikus terjun tepung..haha


kek dari kawan2 umah sewa yang disayangi...ma kcih kawan2...:) lurve u so much...:D


tengok..tepung kat muka,atas pala...hehe *gambar aku xda pon..huhu


lepas 2 geng aku plak sambut bday aku...:)


Nash Donut..:) kawan2 klas aku yang baik..:) thanks semua...syg korang sgt2....:D

Thursday, 7 July 2011

salam sume...:)

da lama aku xhup det blog aku ni...malas gila..
ok!sekarang ni mula la kehidupan aku seperti dulu iaitu masuk klas n belajar.. *kan kata nak dapat pointer bagus,so kena belajar rajin-rajin taw...:)

kita kena la bagi semangat kat diri kita kan...(^_^)
aku dah dapat gaji masa aku keja ritu..ok la gaji aku 2..xsangka dapat macam 2 sebab keja xlama sangat pon..

abah aku suh belanja nacik ayam..tapi buat sendiri la..so, sat lagi aku nak tolong kakak n mak aku buat nacik ayam..

sekarang mak n abah pegi beli ayam n bahan2 buat nacik ayam..
nanti kita tengok k apa hasilnya..memang terbaik la nacik ayam mak n kakak aku ni..sedap sangat-sangat..:)

ok la..nak buat keja apa yang patut..lepas 2 nak jahit manik plak kat baju aku nak p klas...

bye... ^_^ v

Tuesday, 14 June 2011

ANNIVERSARY..:)

salam sume..:)

ish..ish...ish....da lama aku x hupdet blog aku ni..
sebabnya aku xdak masa la nak hupdet...ngan keja, report praktikal lagi..letih la..
ni pon aku rasa kena hupdet jugak...

ari ni anniversary aku ngn Mr Cyunk...:)



dah 3 tahun dah ha aku ngan dya...aku arap aku kekal ngan dya...AMIN.......~~ (^_^)
korang pon doakan la aku kekal ngan Mr Cyunk aku ek...
memang kami selalu gaduh, tapi ati aku xpernah berubah..aku tetap sayang dya..kalo bleh aku nak kawin ngan dya...cewah..gatai..hehe...dok belajaq lagi da pk pasai kawin noh..hye...huhuhu..

ala,besa la 2 kan..korang pon mesti terpikir cam tu kalo da sayang kat seseorang ataw da jatuh cinta..hehe..
atau lebih senang kalo dah ada GF/BF yang korang rasa dya sesuai tok dijadikan calon suami/isteri..:)

aku arap apa yang aku impikan akan menjadi kenyataan...aku nak kekal ngan Mr Cayunk..nak jadi wife yang baik,yang solehah, yang rajin, pas2 sume la yang patut ada pada seorang isteri...arap2 Allah makbulkan la ek..amin....:)

lurve u Mr Cyunk...



ermmm...dah la aku keja kat kedai hantaran @ kedai barang kawin, hai...makin menjadi2 la angan2 aku ni..hehe...
bez tengok orang p beli hantaran @ barang kawin depa ngan pasangan masing2...jeles!!huhu..ngan inai yang cantik kat tangan depa 2...ish2..bez la..hehe..pas2 bentuk-bentuk hantaran yang cantik-cantik..idea customer pon bez2 tw..kadang-kadang xterpikir pon cam tu..tapi idea depa memang bez la..kadang-kadang aku dok bayangkan aku yang p beli barang-barang kawin ngan Mr Cayunk...:p
hai....xsabaq2 da aih..nanti boleh la aku buat hantaran sendiri masa aku kawin nanti..hee...:D

k larh..aku da nak tidor la..da lewat ni..dah makin mengarut da ni..

nitez sume...:)

Monday, 23 May 2011

LETIHNYA...:(

salam sume...

haih..dah lama xhupdet blog aku ni...xda masa la..letih..aku kan keja skunk ni..p kol 9 lebih..balik kol 8 lebih..dengan kena berdiri memanjang.. lengoh kaki2, badan2 aku...:(

tapi xpe..2 semua pengalaman aku..aku keja situ sebulan lebih ja..xpela bertahan sat..tapi aku geram betoi la ngn orang tua kat situ..huh..tension!!!taw la mak bos pon..tapi agak-agak la..dah la sebut punch kad pon salah..taw x dya panggil ap??dya panggil pang kad..haha..time nak blik ja,dya tanya dah pang kad blom...:p lawak betol..

tapi kadang2 perangai menyakitkan ati orang..bukan kadang-kadang la..selalu sangat..pekerja lama pon xsuka kat dya jugak..orang buat yang ni salah, yang nu salah..nak betoi kat dya ja...

ok,sekarang aku da xmau salah kan orang yang keja jadi promoter ataw pape jela yang ad kaitan dengan kena ikot orang..depa ni sebenaqnya bukan nak sangat pon ikot kita2 sume..kalo xikot bos marah, macam aku la..nak jugak bagi kebebasan kat customer kan..tapi orang tua 2 asal nampak orang masuk ja suh pekerja ikot..

bukan sebab takut depa curi, tapi takut customer kata kami xlayan customer..hai, macam2 la..dulu aku xsuka orang ikot2 aku time aku beli barang, tapi skunk aku da taw dah..aku xsalahkan depa pon..:))

aduh!! report plak xciap lagi..macam mana ni..aku da la xreti nak boh dakwat printer..nak bawa printer p kedai ka??ish!malu sangat aih..xpela, nanti la aku pk camna nak selesaikan masalah printer 2...skunk ni ada masalah yang lagi besaq..aku punya report xciap g..sume ad 10 ka 11 bab tah..aku  baru buat 3 bab... >_<

k la..nak rehat2..lepas 2 esok la nak buat report...bye...:)

Sunday, 15 May 2011

DAPAT KERJA..:)

salam sume..:)

penat sungguh aku ari ni..aku p cari keja..cuti sem ada lagi sebulan lebih..so aku nak cari keja part time la..mak aku kata nak keja apa tinggal lagi sebulan lebih ja..aku pon kata la,xpela..
aku nak keja sangat ni bukan apa..aku nak beli barang2 aku payah la..xkan nak beli bedak,krim muka pon nak mintak duit abah aku kot..pas2 aku nak beli baju,suaq..kalo xdak duit boleh tengok jela..xkan setiap kali kuaq nak window shopping ja kot??xbez la..nak juga beli benda2 yang aku tingin..

xkan nak mintak kat Mr Cyunk kot..dya pon belajaq lagi..lagi pon aku ni bukan jenis suka mintak2..kalo dya bagi aku ambik..aku xnak mintak..memang la dya xkata pape,tapi tah la...aku segan..

dya dah banyak abiskan duit kat aku..setiap kali kuaq dya ja selalu belanja aku..aku ni kadang2 ja belanja dya..dia suka beli adiah kat aku, buat suprise..tapi aku beli adiah pon berapa kali ja..suprise pon xpernah buat kat dya..:(

tadi kuaq umah kol 3..


1- cari keja kat Tesco..aku p ngan wani kawan klas aku..ada keja part time tapi cuma ada kosong 1 ja..kami berdua..so, xjadi la..

2- p cari kat ke kedai2 kecik kat luar tesco..ada, tapi jauh sangat..depa nak letak kat cawangan lain..

3- p cari kat Billion plak..owg pejabat diorang plak cuti ari ni..memang xda rezeki kan??

4- kami p plak kat as mall..aku penah keja jadi cashier kat situ..xdak part time jgk..sume full time ja..:(

5- wayang mall..ramai kot orang..laki 2 suh kami p tanya kat kaunter jual tiket..aduhh!!orang banyak kot..camna nak tanya..nanti xpasal2 kena kata..orang mai beratur nak tengok wayang, yang kami plak cari keja..huhuhu..xnak2..malu...:p

6- cafe apa tah yang white coffee..ramai kot budak2 sekolah aku dulu2..memang la depa 2 muda dari aku..tapi segan kot..ambik borang terus kuaq dari situ..haha

7- cari kat Mum's cafe..ada 2 ada la..tapi nak keja tetap..

8- pusat Kecantikan Intan..ada jugak..tapi keja tetap..:(

9- Zon Ria..diorang ambik kami punya nama ngan no. fon..tapi nampak cara cam xdapat sebab depa pon nak keja tetap jugak..

10- pencarian terakhir sebelom balik..time 2 dah pukul 6 lebih...kami p kedai Rainbow..kedai ni jual barang2 orang nak kawin..kami pon p la masuk tanya..kak 2 kata memang nak pakai orang pon..so aku pon tanya la ada part time ke x..dya kata xpasti..dya nak kena tanya dulu..lepas dya tanya staf cina lelaki kat situ, staf 2 bagi kat kami kertas  kecil suh kami p Rainbow Alor Star..kami pon p la...dah sampai orang banyak gila kot kat kedai 2..kena tunggu sat sebab sume staf ada customer..ok,lepas 2 ada staf yang free kami terus tanya..dya bawa kami jumpa dya punya bos..isi borang, nasib bek dya terima kami keja walaupon nak keja sebulan lebih ja..memang baik la bos dya..cina perempuan..kami mula masok kerja ari selasa ni...:)

akhirnya pencarian terakhir kami berhasil jugak..berbaloi la kami balik lewat pon..sebab kami dapat jugak kerja..:)

Alhamdulillah...:)

Sunday, 8 May 2011

KHAS BUAT MIMI

salam sume..:)

mimi, kami minta maaf kalo ada salah..ampa jangan ambik ati k apa yang depa 2 kata..kami xanggap apa2 pon kat ampa..kami suka lagi ada la sebab ampa sokong kami..besa la, nama pon laki, mestila depa sokong kawan2 depa kan..




kami minta maaf kalo ampa marah kami..:( pape pon kami syg ampa...
xmau la sebab depa2 2 kata da xrapat, kita gadoh..:(  kami suka kawan ngan ampa...maaf kan kami k..



Saturday, 7 May 2011

SELAMAT HARI IBU!!!!

salam sume..:)

ari ni hari ibu kn??
so, aku nak ucapkan selamat ari ibu kat mak aku...mak, orang mintak maaf kalo ada salah & silap...*memang ada salah & silap pon..huhu
orang mintak maaf banyak-banyak sebab sanggop layan kerenah anakmu ini..yang suka bebai, majok..kadang2 suka melawan cakap mak..i'm so sorry..:'(


i lurve my mom so much..:) cantik kan mak aku..biar la kalo korang kata xcantik pon..tapi bagi aku, mak aku tetap cantik...:)


mak aku xbaca blog aku ni, so aku nak cita la kat sini..aku ngan adik beradik aku, pas2 abah aku nak buat suprise kat mak aku..kami nak buat2 lektrik xdak malam ni..huhu..ok, wait n see menjadi ke x ok..petang ni nak kuar p beli kek ngan kak aku..kalo suh abah aku yang beli, dya taw kedai Kek Sayang ja..selalu cam 2..so, kami nak p beli sendiri la..nak beli kat Fairy..tadi aku dah ucap dah kat mak aku..:) korang da ucap?kalo belom, p la ucap skunk ek...
k,bye...:)


ps: aku memang bahasakan diri aku ni orang..:)

Thursday, 5 May 2011

IBU........:)

salam sume...:)

orang  kata aku lahir dari perut mak....
(bukan orang kata...memang betul)






Bila dahaga, yang susukan aku....mak

Bila lapar, yang suapkan aku....mak

Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku....mak

Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....mak

Bila bangun tidur, aku cari....mak

Bila nangis, orang pertama yang datang....mak

Bila nak bermanja, aku dekati....mak

Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....mak

Bila sedih, yang boleh memujukku hanya....mak

Bila nakal, yang memarahi aku....mak

Bila merajuk, yang memujukku cuma....mak

Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....mak

Bila takut, yang tenangkan aku....mak

Bila nak peluk, yang aku suka peluk....mak

Aku selalu teringatkan....mak

Bila sedih, aku mesti telefon....mak

Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu....mak

Bila bengang, aku suka luah pada....mak

Bila takut, aku selalu panggil...."mmaaakkkk!"

Bila sakit, orang paling risau adalah....mak

Bila nak exam, orang paling sibuk juga....mak

Bila buat hal, yang marah aku dulu....mak


Bila ada masalah, yang paling risau....mak

Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni....mak

Yang selalu masak makanan kegemaranku....mak

Kalau balik ke kampung,

Yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....mak

Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....mak

Yang selalu berleter kat aku....mak

Yang selalu puji aku....mak


Yang selalu nasihat aku....mak

Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....mak



Aku ada pasangan hidup sendiri....


Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....mak


Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....mak


Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....mak


Bila sambut valentine....aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu....aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”

Selalu....aku ingat pasanganku
Selalu....mak ingat kat aku


Bila-bila....aku akan telefon pasanganku
Entah bila....aku nak telefon mak


Selalu....aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila....aku nak belikan hadiah untuk mak



cer ingat balik..ada xsalah satu atau kebanyakan yang kat atas 2 penah berlaku atau penah kita lakukan??
yang kat atas 2 ada sesetengah penah saya buat..:( mak, saya minta maaf banyak2 sebab banyak salah dan silap, banyak menyakitkan ati mak...
pape pon I LURVE U MOM..:)





ps: dalam perancangan nak buat suprise kat my mum...:)

RENUNGKAN ~~~~~~

salam sume..:)

malam ni aku nak kongsi artikel ni dengan korang sume...memang ada yang penah baca, tapi apa salahnya kalo aku nak kongsi juga kan??ni semperna HARI IBU pada ari Ahad nanti..:)





"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... Bolehkah kau kirim wang untuk mak? Mak bukan nak banyak... Lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya.....
Tapi kalau mak sudah tiada.....

MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
Berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
Berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....
Berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya.....
Berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
Berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

dan akhir sekali Berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya....

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya. Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00

2) Tolong jaga adik : RM4..00

3) Tolong buang sampah : RM1.00

4) Tolong kemas bilik : RM2.00

5) Tolong siram bunga : RM3.00

6) Tolong sapu sampah : RM3.00

Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA

2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA

3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA

4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA

5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA

Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh si ibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata, "Saya Sayangkan Ibu".
Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.

ps: SAMA2 LAH KITA MENJAGA HATI IBU KITA SELAGI DIA MASIH ADA....:)

Sunday, 1 May 2011

SAMBUT BIRTHDAY KAWAN2...

salam sume...:)

malam kelmarin aku sambut birthday Niza n Kie..bez sangat..kami p makan kat KFC..3 orang ada pasangan..cuma aku, Na, Seri, Ika ja yang xdak pasangan...:(  sedih..sob..sob...Mr Cyunk xda..kalo ada Mr Cyunk lagi la aku hepy...


ni je ha yang ada pasangan




birthday 2 orang ni ha..:)




aksi suap menyuap..hehe



mira bagi penyu kat dya punya BF..:)



ni keadaan meja selepas makan & time dah nak balik


lepas makan balik umah sewa Na ngan Seri..tapi Na ngan Seri balik awal taw masa kat KFC..depa ni balik awal sebab nak p beli tepung..hehe..gambar xda la sebab xguna camera aku..banyak guna camera digital..

kol 12 lebih mula la acara baling tepung..ada yang muka tikus terjun masok lam tepung, ada yang macam pakai bedak sejuk, ada yang macam hantu kak limah..hahaha..sume la kena...rambut sume cam dah beruban..haha..memang sume la kena..kalo Mr Cyunk ada, aku memang nak boh tepung 2 banyak2 kak dya..hehehe..

BEST NYER,,,:)

salam sume...:)

kelmarin aku kuar jalan2 dengan family aku...sume ikot kecuali adik aku no. 3 sebab dya kena p kem kat sekolah dya..mula2 kami p tengok gambar pokok misteri yang masuk berita ari 2..ni gambar pokok 2..kalo kita tengok dengan mata kasar memang xnampak tw..kena tangkap guna kamera baru la nampak...










lepas 2 kami p Muzium Padi..tapi da tutup la..sebab kami p lewat..bergambar sat kat situ..


mak & mirul


aku & mirul


lepas p muzium kami p Taman Jubli Perak plak..tapi kat Kedah la, bukan kat perak..








mirul & yana


me & my sis

i lurve my family so much....:)