Thursday, 7 March 2013

ALHAMDULILLAH....

Assalamualaikum kawan-kawan...:)

Alhamdulillah saya dah dapat keja tetap kat pejabat pos..doa saya dimakbulkan..rasa syok sangat dah dpat keja tetap..walupun jadi kerani kaunter ja saya tetap bersyukur..la ni kan susah nak dapat keja.ngan duit PTPTN xbyar lagi..dah dapat keja ni boleh la byar sikit2 kan..

Awal2 memang susah..sebab bend kita xtaw..xpe,saya akan belajar dan terus belajar..macam2 kod nak kena ingat..tapi kak kat tempat keja kata kalo dah buat selalu lama2 ingat la..xpyah nk hafal2, nanti automatik ingat sendiri..xpe, mula2 kena hafal dulu la kan sebab xpegang kaunter sendiri lagi..keja apa yang xsusah kan..nak dapat duit kena la berusaha..


Monday, 18 February 2013

BILA NAK DAPAT KEJA TETAP NI???

assalamualaikum kawan2...

lamanya xupdate..10 bulan dah xupdate blog ni!! wah bukan main lama..hehe..hmm...bila la nak dapat keja tetap ni.. nak keja tetap!! payahnya nak cari keja..keja 2 banyak, tapi ada setengah company xmau diploma tapi depa nak SPM ja..bek xpayah dok belajar teruk2, tinggi2..apa salahnya budak diploma nak keja yang besa2? kami ni bukannya memilih sangat pon..xpela mungkin xdak rezeki lagi nak dapat keja tetap..xpe, kita berdoa, dan terus berdoa.....:) insyaallah, nanti ada la rezeki nak keja tetap.. amin....:)

Wednesday, 9 May 2012

TAMAT SUDAH...


salam...

alhamdulillah..saya dah abis semester 6...cuma nak tunggu result ja..harap2 dapat keputusan yang ok la..lepas 2 nak keja..
sedih nak tingalkan kawan2 klas..kawan2 umah sewa...:(
selalu tdoq ngan depa,jalan2 ngan depa..sedihnya..
jamuan klas ari tu dah nangis2..mintak maaf kat kawan2..



kawan2 klas...:)





ni kawan2 rapat saya...ckup 8 orang..:)


bersama Puan A'khidah..kami punya PA..:)


kawan2 rapat saya di umah sewa..*perempuan saja* :)
ni masa kat Pantai Merdeka..jalan2..

Wednesday, 18 April 2012


salam...:)

lamanya xbukak blog ni...xtau nak update apa..
em, final exam dah nak dekat...my  last semester..
harap-harap boleh jawab la exam nanti..amin.......:)

Wednesday, 15 February 2012

salam...:)

esok mybe saya akan p Langkawi with my friends..dah tanya abah n mak..depa bagi..:) tapi mak gtw abah kta jgn mndi laut..ok..saya xmandi laut..:) dengar cakap abah..nanti jadi pape susah plak kalo p tapi xdengar cakap abah..


arap2 percutian yang dirancang ni jadi la...kan cuti mid sem, nak enjoy2 la sebelom final nanti..lagi pon kan dah last sem, nak jugak jalan2 ngn kawan2..ada juga kenangan ngn depa kan...:)



Saturday, 28 January 2012


salam....:)

xtaw nak cerita ap la...dah lama xupdate blog ni..ari ni klas saya ada kol 2.30..
klas pagi cancel...asalnya tiap-tiap hari klas mula kol 8pagi..malas kot nak bangun awal2 pagi..housemate plak klas lewat-lewat..pagi-pagi saya la terhuyung-hayang bangun sorang-sorang...:(

klas lewat mata ni nak bangun awai plak..kalau klas awai mata ni mengantok sangat...ari ni dah set dah nak bangun lewat, tengok-tengok terjaga awai la plak..hye...

Tuesday, 3 January 2012

2012

salam..:)

saya baru nak post pasai 2012...:)

azam taun ni..:


- nak belajar rajin-rajin..
- xmau main2 cam sem lepas dah..
- nak pointer naik sebab sem lepas pointer jatuh..
- nak abis sem cam kawan-kawan yg lain..xnak carry2 subject..*buat masa sekarang sepanjang dok kat poli 2, alhamdulillah xdak lagi la carry subject pape pon..sume lulus..:)
- kalo blh nak dapat keja sebelom taun 2013..
- nak bagi mak abah bangga dengan saya..:) 


saya akan bagi mak abah saya bangga dengan saya...:)

arap2 apa yg saya azamkan ni tercapai...amin...:) 
tapi perlukan usaha..kejayaan xdatang bergolek...;)