Sunday, 15 May 2011

DAPAT KERJA..:)

salam sume..:)

penat sungguh aku ari ni..aku p cari keja..cuti sem ada lagi sebulan lebih..so aku nak cari keja part time la..mak aku kata nak keja apa tinggal lagi sebulan lebih ja..aku pon kata la,xpela..
aku nak keja sangat ni bukan apa..aku nak beli barang2 aku payah la..xkan nak beli bedak,krim muka pon nak mintak duit abah aku kot..pas2 aku nak beli baju,suaq..kalo xdak duit boleh tengok jela..xkan setiap kali kuaq nak window shopping ja kot??xbez la..nak juga beli benda2 yang aku tingin..

xkan nak mintak kat Mr Cyunk kot..dya pon belajaq lagi..lagi pon aku ni bukan jenis suka mintak2..kalo dya bagi aku ambik..aku xnak mintak..memang la dya xkata pape,tapi tah la...aku segan..

dya dah banyak abiskan duit kat aku..setiap kali kuaq dya ja selalu belanja aku..aku ni kadang2 ja belanja dya..dia suka beli adiah kat aku, buat suprise..tapi aku beli adiah pon berapa kali ja..suprise pon xpernah buat kat dya..:(

tadi kuaq umah kol 3..


1- cari keja kat Tesco..aku p ngan wani kawan klas aku..ada keja part time tapi cuma ada kosong 1 ja..kami berdua..so, xjadi la..

2- p cari kat ke kedai2 kecik kat luar tesco..ada, tapi jauh sangat..depa nak letak kat cawangan lain..

3- p cari kat Billion plak..owg pejabat diorang plak cuti ari ni..memang xda rezeki kan??

4- kami p plak kat as mall..aku penah keja jadi cashier kat situ..xdak part time jgk..sume full time ja..:(

5- wayang mall..ramai kot orang..laki 2 suh kami p tanya kat kaunter jual tiket..aduhh!!orang banyak kot..camna nak tanya..nanti xpasal2 kena kata..orang mai beratur nak tengok wayang, yang kami plak cari keja..huhuhu..xnak2..malu...:p

6- cafe apa tah yang white coffee..ramai kot budak2 sekolah aku dulu2..memang la depa 2 muda dari aku..tapi segan kot..ambik borang terus kuaq dari situ..haha

7- cari kat Mum's cafe..ada 2 ada la..tapi nak keja tetap..

8- pusat Kecantikan Intan..ada jugak..tapi keja tetap..:(

9- Zon Ria..diorang ambik kami punya nama ngan no. fon..tapi nampak cara cam xdapat sebab depa pon nak keja tetap jugak..

10- pencarian terakhir sebelom balik..time 2 dah pukul 6 lebih...kami p kedai Rainbow..kedai ni jual barang2 orang nak kawin..kami pon p la masuk tanya..kak 2 kata memang nak pakai orang pon..so aku pon tanya la ada part time ke x..dya kata xpasti..dya nak kena tanya dulu..lepas dya tanya staf cina lelaki kat situ, staf 2 bagi kat kami kertas  kecil suh kami p Rainbow Alor Star..kami pon p la...dah sampai orang banyak gila kot kat kedai 2..kena tunggu sat sebab sume staf ada customer..ok,lepas 2 ada staf yang free kami terus tanya..dya bawa kami jumpa dya punya bos..isi borang, nasib bek dya terima kami keja walaupon nak keja sebulan lebih ja..memang baik la bos dya..cina perempuan..kami mula masok kerja ari selasa ni...:)

akhirnya pencarian terakhir kami berhasil jugak..berbaloi la kami balik lewat pon..sebab kami dapat jugak kerja..:)

Alhamdulillah...:)

3 comments:

  1. TAHNIAH DPT KEJE ... keje rajin2 key

    ReplyDelete
  2. hehe..ma kcih..:) insyaallah...wlaupon keja smntara,saya akn keja dgn btol2..xnak main..:)

    ReplyDelete