Thursday, 28 April 2011

bestnya duduk di teratak PINKY MOMMA ;)

salam sume...:)
ari ney aku join segmen Pinky Momma...:)




emm, apa ye...hehe..
ok2...blog momma memang bez sangat..sebab nampak menarik...hepy ja..siyess.....:))


NAK P SAMBUT BIRTHDAY TOK WAN KIE...

salam sume...:)

ari ni aku nak p Jitra ngan kawan aku..nak p sambut birthday pakwe Mira..nma dya kie...*aku saja panggil tok wan kie kat dya..haha
petang ni aku p kat tempat praktikal kawan2 aku dlu..pas2 aku p Jitra sekali ngan depa la sebab aku xbani la nak p sowang2... takot..huhu..em,cadang2 2 nak p sambut kat KFC.. pas2 nak sambut birthday Niza sama..sambut sekali sebab dah alang2 sambut kan...

depa ada pasangan..aku ja xdak...:(  kan aku gadoh ngan Mr Cayunk...lagi pon sekarang ni dya ada kat P.Pinang..dya baru abis exam kemarin...xbalik sini lagi..

biar jela..aku malas nak pk pasai dya buat sementara waktu ni..menyakitkan ati aku..
satg aku p tdoq umah sewa Na..pagi esok baru aku balik umah..aku dah minta izin kat mak ngan abah aku..so, depa bagi aku p..:) ma kcih mak, abah..:)

GERAM GILA KOT!!

salam sume...

aku geram betul la ngan Mr Cyunk 2!!
dya yang telinga letak kat mana pon xtaw ar..
pas2 nak salah kan aku plak..
aku kata nak p sambut birthday BF mira..dya kata aku gtaw dya aku nak p buat BBQ ngn depa..huh!!
telinga xdengaq!! nak salahkan orang plak..pas2 nak marah2 aku plak 2..


kalo aku boleh buat macam ni la kan...hmmm..baru la puas ati aku!!geram sangat2..

MUMMYLOVERS MENCARI BLOG UTK DIREVIEW


blog mummy cantik...:)
pas2 ada tip2 lagi ha...memang bez la...=)

sapa2 nak join boleh la klik bawah ni okey...:) tapi yang follower bawah 100 jela...
klik sini  DISINI



xda gambar cun sbb dah memang xberapa nak cun..huhu..:(

Tuesday, 26 April 2011

ALHAMDULILLAH...:)

salam sume....:)

lega rasanya..nak tahu napa???meh cni aku cita
petang marin aku balik2 umah tengok2 keta abah aku dah aku...
maksudnya abah aku halfday la...pas2 xdan aku nak tanya, adik aku da gtaw..

dya gtaw apa??ok...dya gtaw abah, mak, dya n adik aku yang las sekali p klinik haiwan...


bawak BIBI & BOBO..
beznya aku dengar...:) sebabnya aku punya BIBI sakit...:( kuku kaki dya tercabut...cian sangat...aku nangis tengok dya taw x...


mesti dya sakit sangat..:( tapi marin da bawak p klinik..doktor kata BIBI gatai..2 yang jadi macam 2..pas2 BIBI & BOBO kena cucuk...

pagi tadi sebelom aku mai keja aku p la tengok BIBI dulu..dya dah makin ok...:)
mak aku kata selalunya kalo mak aku boh makan BOBO ja yang p makan..BIBI xpon..yela..dah kaki sakit..macam mana dya nak jalan p kat tempat makan..

tapi tadi dya dah boleh jalan p kat tempat makan dya..:)
alhamdulillah dya dah makin pulih...:)


Monday, 25 April 2011

FACEBOOK DA BOLEH BUKA LA..:)

salam sume...:)
aku silap kot marin yang aku kata FB xleh buka..
ari ni dah boleh bukak FB..:)
haha..xla bowink sangat..

em, ari ni aku nak mkan bihun sup...:)
tingin nak makan bihun sup la plak..

korang makan apa ari ni??
mesti sedap dari aku kan??
k larh..nak buat keja plak..

bye....(^_^)

FACEBOOK TAK BOLEH BUKA??!!!!

salam sume...:)

FB aku xleh buka la!!!
ala..bosan plak la aku lepas ni time dok kat tempat praktikal aku ni ha...
bukan FB aku xleh buka..
tapi kat tempat praktikal aku ni depa BLOCK FB!!


xtaw la sapa yang buat..


sume komputer yang ada kat sini xleh buka FB dah..:(
aku rasa orang atas yang buat ha...
jeles la 2..haha


tapi salah kami jugak...kat tempat keja mana la boleh main FB2 ni kan...
so, lepas ni kalo nak buka FB, aku kena buka guna nset jela...
xpuas la..kecik..huk3....:'(

kalo nak puas kena tunggu abis keja balik buka kat umah...
aduh!!bosan la camni...bukannya selalu ada keja pon...
k larh..nak balik umah dah...

nalam ni kalo aku rajin aku hapdet blog ni lagi k...
tapi aku rasa cam xdak sapa pon yang baca blog aku ni...:(
xpela..janji aku boleh luah apa yang aku rasa..
k la...daA2....

Saturday, 23 April 2011

ADA KE PATUT??!!

salam sume...:)
tadi aku p ambik mak aku kat klinik..
pas2 ada la sowang pak cik ni *em,xtaw la pak cik ke apa..tapi boleh diketogrikan pak cik la sebab aku nampak muka dya macam pak cik..

nak taw x apa dya kata kat aku??
macam ni, elok2 aku parking motor dya kata kat aku "MUDA-MUDA PON SAKIT..."

hellow...xsemestinya orang muda xleh sakit taw!
engat tua2 ja boleh sakit?
sakit xmengenal umur la pak cik oit!
huh!geram gila aku...


lepas dya kata cam2 kat aku, terdiam aku...
lagi 1, xsemestinya orang yang p klinik 2 sakit ok..
abis 2 orang yang p hospital sume sakit la pak cik??

apa la..sedap mulut ja kata kat aku..
mungkin korang akan anggap besa ja..
tapi aku xboleh la orang dok kata cam2..

NAK BUAT APA YE PETANG-PETANG MACAM NI??

salam sume....:)
ermmmmm.....nak buat apa ek petang-petang ni??bosan nye.......^^
nak basuh motorcar ?? aku dah basuh kelmarin...
nak basuh keta abah aku?? malas la..xdapat upah..hahaha (kurang asam punya anak..buat keja xiklas la tuh)

kalo keja 2 xminta upah boleh dak hah??
hye..tau nak duit ja....^_^
nak cicah garam belacan malas la plak  nak kena kupas buah, p panjat pokok pelam plak *mcam la aku nak panjat sangat..huhu

kerusi pon ada..galah pon ada..
tpi aku malas la..kalo dah malas 2 malas sungguh..hahaha
pas2 nak p lepak2 kat laut yang xberapa nak jauh & xberapa nak dekat ngan umah aku pon aku malas jugak..

hye..malas sungguh la minah ni..
pas2 nak bagi mandi sang arnab-arnab aku, sang kucing-kucing aku pon aku malas...

sume malas..so, nak buat apa??
nak tolong p kutip baju pas2 lipat baju pon malas jugak..
anak dara apa la malas sampai tahap gaban camni..haha
xpe lah..aku nak p main-main ngan haiwan peliharaan *ayat buku 2 aku jap..
k, bye....^_^

Thursday, 21 April 2011

DAH NAK HABIS LI

salam sume...:)

horeyyy!!!
beznya LI (latihan industri) aku dh nak abis..:)
nk bt ap ek 2 bulan.....??




ok2..xpyh nk gatai cgt pk yg bkan2..nak dating tiap2 ari la, bgun lewat, mandi lewat..
hye!!aku kna bt report la..



tebal plak 2..
tebal cam buku pemasaran kotler..korang taw x??
kalo yg ambk kos pemasaran msti pnah dgaq nma bku ni...
xtaw la bila blh ciap report 2..
tapi aku dh suh Mr Cyunk tlg aku bt...:)
Mr Cyunk...tlg ek.





nnty aku tnjuk cntoh buku laporan yang TEBAL 2 k...
k larh..bye..:)


Tuesday, 19 April 2011

10 SEBAB PEREMPUAN TAK RESPECT LELAKI

salam sume....

mlm ni aku nk share kt korang psai perempuan xrespect kaum lelaki...
aku ambk kt fb yg fun page ke ap tah...
ala yg kta just like je...
dya kta kalo nk share, share la...
so aku nk share ngn korang...:)
 mngkin ad yg dh baca..tp aku nk share gak..
kot la ad yg xbca lg kn...:)

10 sebab perempuan tak respect lelaki


1. dah ada awek kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.



2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.



3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.



4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.



5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.



6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.



7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.



8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh...KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..



9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.



10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.



dah abis baca??
ni juz suka2 ja taw..
sat g ad plak owg yg dok marah2 aku sbb aku post cam ni..
spa yg mkan cili dya terasa pedas k..:)
xsemua laki cam ney..banyak lg yg baik2..
btol x kawan2??
k larh..aku da nak tido ni..
gudnitez...:)
(^_^)

Sunday, 17 April 2011

AKHIRNYA.............!!!!

salam sume..:)

ok aku nk cita ni..
kn aku gdoh ngn Mr Cyunk..5 ari tw x...(pasai fb je pon)
pas2 smalam sblom tdo aku tgk la blog kn..
bca2 blog owg...:)  time 2 kol 12 lbh dah..
pas2 aku pon p la ambk nset kt ruang tamu..
sbb nk msok tdo..
tgk2 ad mcg call me back dri Mr Cyunk...


yela dh 5 ari xmcg trikh abs la, dya pon xtoup la sbb xmcg ngn spa2..(nk gtaw kta setia la 2..haha)
aku je yg toup..hahaha..tp setia tw..:)
pas2 aku pon call la dya...
dgar sora Mr Cyunk trus nangis..huhu..(tp blh kwal lg...)


pas2 aku tnya la npa suh call..
dya kta sja..rndu nk dgar sora aku..(dlm ati- beznya...haha..tw pon rndu)
Mr Cyunk kta dya xleh nk study..
asyk mmpi aku ja...
nk study xdak smangat...kalo study xmasok pala pon (ha!tw pon noh..pdn mka...:p )


pas2 aku xleh than nangis dh..
dya pnggil aku pon aku xleh nk ckp..kn nangis...:(
pas2 dya mtk mf..dya kta slah dya..
ok..aku da mfkan dya..:)
aku pon mtk mf la gak kn..
aku tw aku pon slah jgk...hehe



ok..skunk da ok da ha..
Mr Cyunk kta ari ni dya nk toup...:)
pas2 aku pon psan la kt dya..
study leklok..kn dya nk ad final exam...
Mr Cyunk......stdy btol2 tw....ni demi msa depan kta..haha (ayt gtai..huhu)
lurve u so much..:)



ney pic msa kuaq ri2..:)


Mr Cyunk blik pas abs exam..
so lambt lg la nk kuaq...
xpe2..yg pnting leh jmpk jgk kn..:)

Saturday, 16 April 2011

KAMPUNGKU...:)

salam sume...

dh lma aku xupdet blog aku..(mls pnya psal)
kli ney aku nk cita psai kmpung aku...
emm, sbnaqnya nk tnjuk gmbar pmandangan kt bendang (sawah padi la)*bg sape2 yg xtahu



yg nampak kelabu asap 2 Gunung Jerai...


kat kwsan umah aku mmg nmpk Gunung Jerai..nyaman ja tw...
tmbah2 musim padi...
lg la nmpk cantik..
hjau ja sawah padi....:))




ha!aku nk tnjuk arnab baru....hehe
ney ha...


nma dya BIBI ngn BOBO



yg depan BIBI, belakang plak BOBO


comey kn arnab2 aku ney...heee...:D

Sunday, 10 April 2011

DAPAT DARI AWARD AZUMIR ESBARISMA...

salam...

aku dpat award dri 




sbbnya aku ni follower dya yg ke 100 lbh...:)
ma kcih ek kpd ezumie..:)
kalo korng pon nk jgk follow la dya k..:)


k, daA2 SUME..:)

MALASNYA,,,,.............

salam..

adus..awt la aku mls cgt nk hupdate blog aku neh...
aku dh nk abs LI dh..
elaun pon dh 4 kali dpt..
nk tggu elaun las ja..hahaha
emm, tp pas abs prtikal kna bt rport plak..
Mr Cyunk...tlg k...:))
em,k larh..
aku nk tlg mak bt laksa jap...nyum2..
xsbaq2 nk mkn...hee


ha!! st2 nk abq...abh aku bli arnab lg 2 ekoq..
comey tw..
aku boh nma dya BIBI & BOBO..
skunk dh ad 6 ekoq arnab...(^_^)
k larh..
nk p tlg mak aku bt laksa jap..

k, daA2 sume.....:)